dinsdag, 19 november 2019
A+ R A-

De tentoonstelling 2019

In juni waren onze bomen weer te zien in het Koplinghuis in Nijmegen. Er stonden bijzondere, mooi verzorgde, aandacht trekkende bomen. Leuk is vooral als bezoekers voor de seculenten komen en verrast worden door onze bomen. Vooral de kleine exemplaren trekken bij deze mensen de aandacht. 

Hierbij een selectie van al dit moois.

 

 

Onze jaarlijkse tentoonstelling 2018

Ook dit jaar waren onze bomen van een kwaliteit, zoals we die gewend zijn. Er stonden bijzondere, mooi verzorgde, aandacht trekkende bomen. Alsof het allemaal vanzelf zo groeit. Maar wij weten beter! Dieter en Rienus brengen ons dat telkens weer aan ons verstand. Bonsai verdient aandacht, concentratie en "veel er tegen praten". Dan worden ze "vanzelf" mooi.

Lees meer: Onze jaarlijkse tentoonstelling 2018

The Bonsai Garden at Lake Merritt

 

Misschien wat ver om te bezoeken. Maar ik heb met open oren zitten luisteren naar hoe deze tuin en alles eromheen tot stand is gekomen. En ondertussen ook nog met wijd open ogen naar de bomen die ook nog "langs kwamen" gekeken.

Veel luister en kijkplezier!

 

 

Bonsai filmpje

Aan het begin van ons nieuwe seizoen ontdekte ik het YouTube kanaal van BonsaiEmpire.com.

Onderstaande link brengt je naar een fraai voorbeeld van filmpjes die ze er op hebben staan. Abonneer je! Dan krijg je bericht en zie je altijd hun nieuwste video's.

 

Veel plezier ermee.

Han

Lariks bos

In het hele vroege voorjaar (of was het nog eindje winter?) heb ik samen met Dieter eindelijk mijn lariksen in een schaal gezet. Een paar jaar geleden kocht ik samen met Irene op de Noelanders een bundel lariksen. De helft van die bundel was voor mij en die bomen hebben eerst een of 2 jaar in bloempotten gestaan. Daarna in de volle grond. Ook zeker 2 jaar. Misschien wel 3. Wortelsnoei bij het verpotten en de normale onderhoudssnoei aan takken, uitlopers en knoppen. Vorig jaar was ik te laat: knoppen begonnen al te zwellen. Jammer. Weer een jaar wachten. Maar nu was het dan toch zo ver. De bomen zijn nog net in ruste, ze kunnen verpot en in een bos / groepsbeplanting gezet worden.

Zo stonden ze rustig te groeien en gezond te wezen. Een beetje beschut en toen het zo stevig vroor, afgedekt met noppenfolie. Lees meer: Lariks bos

Subcategorieƫn

Bonsai Kalender

November 2019
zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30